spel_kakku_10vSuomen peliautomaattihistoriallinen seura (Spel ry) täytti 10 vuotta lauantaina 3.5.2008. Juhlan kunniaksi seura järjesti Lahden. Classic Motorshow -tapahtumaan hienon peliautomaattinäyttelyn osastolleen, jossa oli esillä jäsenten peliautomaatteja ja jossa esiteltiin seuran toimintaa. Tapahtuma oli melkoinen menestys, messuilla kävi yhteensä 12.600 messuvierasta. Myös Spelin ständillä riitti väkeä tungokseen asti.


Yhdistyksen osaston erityisenä vetonaulana oli RAY:n sponsoroima Spel 10v. RAY - pajatsoturnaus, jota varten messuosastolle oli tuotu kaksi RAY:n turnauspajatsoa. Kaksipäiväiseen turnaukseen osallistui 463 pelaajaa ja voittajaksi selviytyi Timo Moilanen Urajärveltä pudottamalla voittopelissä tuloksen 9,20 euroa.

Spel ry:n 10v. juhlien kohokohta olivat lauantaina järjestetyt kakkukahvit, joissa nautittiin hedelmäpeliaiheista täytekakkua ja kahvia. RAY lahjoitti yhdistykselle merkkipäivän johdosta RAY Classic-pajatson museokäyttöön. "Lahja on erityisen hieno kunnianosoitus RAY:ltä seuramme toimintaa kohtaan ja rohkaisee jatkossakin kehittämään peliautomaattihistoriallista toimintaa Suomessa", totesi seuran puheenjohtaja Henrik Niinimäki kun RAY:n Marjo Rantanen luovutti pajatson seuralle.

 

marjo_ja_jasso

RAY:n Marjo Rantanen kävi luovuttamassa Spel ry:lle
synttärilahjan eli juhlajasson. Kuvassa Marjo testaa
kuitenkin, miten kolikko lentää 50 pennin jassossa.mestari

Pajatson hallitseva maailmanmestari
JP Kumpulainen kävi testaamassa
RAY:n lahjoittamaa juhlapajatsoa
Spelin messuosastolla.Lue lisää Sammon gonzoilua aiheesta

Spel ry - vanhojen peliautomaattien puolesta

Suomen peliautomaattihistoriallisen seuran perusajatuksena on peliautomaattikeräilyharrastuksen edistäminen ja tunnetuksi tekeminen. Seuran jäsenet keräävät ja restauroivat vanhoja peliautomaatteja kuten flippereitä, videopelejä, pajatsoja ja hedelmäpelejä. Seuran jäsenillä on hallussaan yli 200 erilaista peliautomaattia, kuten pajatsoita, flippereitä, hedelmäpelejä, jukeboxeja yms. peliautomaatteja. Ihmeellisimpiä laitteita ovat mm. Eau de Cologne hajuvesiautomaatit sekä kuulakärkikynäautomaatit ja on eräillä jäsenillä kokoelmissaan jopa parkkimittari, sillä käyhän se kolikko sinnekkin ja saahan sillä kolikolla "peliaikaa".

Seura on avoin kaikille vanhoista peliautomaateista kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!