gruppo

 

Joko tässä kymmenen vuotta hurahti? Aika kuluu niin nopeasti kun on kivaa...

menox

Pitihän merkkipäivää juhlistaa. Siispä suunnaksi Suomen Chicago Lahti ja Classic Motor Show.

osasto

Tämmöinen osasto laitettiin pystyyn. Kolme flibua ja useampia museopajatsoja sekä kaksi kisajassoa joilla kilpailutettiin kiinnostuneita ohikulkijoita. Niin ja tietysti jukeboxi soittamaan rokkia. Sen verran on maailma muuttunut kymmenessä vuodessa, ettei soitannosta tullut kuin yksi valitus. Ehkä museoautoharrastuskin on jo oivallettu hauskanpidoksi eikä alan näyttelyssä tarvitse enää olla hartaana kuin kirkossa. Toista se oli silloin ennen.

 

kakkuva

Kutsuvierastilaisuuteen oli hankittu oikein hedelmäpeliaiheinen kakku ja tietysti kuohuvia juomia asiaankuuluvasti sinisessä muoviämpärissä jäähdytettynä. Lahjoista mieleenpainuvimpia olivat RAY:n museokäyttöön lahjoittama pajatso sekä pajatson hallitsevan maailmanmestarin J-P Kumpulaisen lahjoittama taulu.

Hallitseva pajatson maailmanmestari J-P Kumpulainen näytti Spel ry:n ständillä, että miten sitä lahjapajatsoa oikein pelataan...

pressa

Täytyy vain todeta, että jo viime vuosituhannen hämärässä perustettu SPEL on olemassaolonsa aikana vakiinnuttanut paikkansa. No ei nyt ehkä sentään vielä näin arvokkaaseen kyytiin olla päästy, mutta kuitenkin.

keulitus

Mopo ei karannut tällä kertaa kellään sen pahemmin keulimaan, mutta...

testeri

Ja helppohan Lahdessa oli pitää rajansa, kun hotelleissa oli useampia tällaisia. Kyllä nämäkin laitteet jo alkavat oikeastaan olla pala suomalaista peliautomaattihistoriaa.

 

Sunnuntai-iltana purettiin osasto ennätysajassa vaikkei meidän näyttelykapineet konevoimalla ovista kulkeneetkaan. Tosin lavalla noista ajopelinäyttelyn ajokeistakin aika moni näytti lähtevän. Kumpi harrastus sitten lopultakaan antaa enemmän, flipperi jota voi pelata säästä riippumatta vai historiallinen ajoneuvo jolla ei raaskita ajaa kuin häihin ja hautajaisiin ja niihinkin vain, jos ne ovat omat ja samalla paikkakunnalla? Sitä miettiköön itse kukin tykönänsä. Putsaamisen ja puleeraamisen riemu lienee kuitenkin yhteistä.

gonzoili 7.5.2008 Sampo.